Ijab dan Kabul

Sunday, 22 February 2009

Lamanya tak kemaskini blog...hmmm

Aduhai...
hmmm aku dah di labuan, kah kah kah macam tak caya je. So lepas ni cerita ceriti akan menjurus kepada kehidupan baru dan pengalaman baru sebagai seorang GURU. Alhamdulillah, selepas setahun (..tak sampai setahun actually) di Institut Perguruan Ilmu Khas di Jalan Yaacob Latiff Cheras, kini dah mulakan tugas hakiki.

Selamat tinggal dunia korporat, selamat tinggal dunia perundangan. Penghijrahan yang ku kira sangat besar ertinya..

Mungkin kepada mereka yang di luar sana masih tertanya kenapa aku di dunia baru ini, TAKDIR yang telah lama dilakar Allah Azzawajalla. Yang tersiratnya... lengkapkanlah ilmu di dada, jangan rasa menyesal atau mahu berundur masa. Kelebihan yang aku ada... ilmu undang-undang (hmmm terpakai untuk diri sendiri sahaja dan buat pedoman serta rujukan) dan ilmu di kutip sewaktu di dunia peruncitan dan korporat, antarabangsa dan keusahawanan, ujana islam dan lain lainnya melengkapkan perjalanan kehidupan yang rapuh.

Cuma masih lagi berpesan pada diri sendiri : BE AMBITIOUS BUT DON'T OVER AMBITIOUS


No comments:

Post a Comment